Krční masážní přístroj TENS BR-1140 je skutečným pomocníkem v boji proti bolesti krční páteře. Na bolavou oblast působí hned několika technologiemi: EMS masáží, infračerveným vyhříváním, magnetoterapií a lze si aktivovat příjemné mechanické vibrace. Kompaktní rozměry umožňují snadné používání doma nebo v kanceláři.

Problematika bolesti krční páteře

Krční páteř patří mezi nejvíce namáhanou část páteře. Bolest může být způsobena nejrůznějšími aktivitami jak během dne, tak i v noci během spánku. Přetížení a vadné držení hlavy, dlouhotrvající práce vsedě a s předkloněnou hlavou, prudké zastavení v autě či špatná poloha spánku. Úzký výčet z celé řady faktorů, které negativně působí na krční páteř. Tupá bolest za krkem může postupně vystřelovat až k ramenům nebo dále k lopatkám. Krční páteř bývá často zdrojem bolesti hlavy. Pokud bolest krční páteře žádným způsobem neřešíme, může dojít až k její blokádě.

Krční masážní přístroj TENS BR-1140
Krční masážní přístroj TENS BR-1140
Krční masážní přístroj TENS BR-1140

Naštěstí již existují velmi účinné relaxační přístroje, díky kterým lze proti bolesti krční páteře úspěšně bojovat. Krční masážní přístroj BeautyRelax kombinuje hned několik technologií najednou:

Masáž EMS

Elektrická nervová stimulace je aplikace elektrického proudu s cílem zmírnit bolest. Elektrické pulzy se přenáší na vybranou oblast. Mírný elektrický proud prochází skrz kůži. Používá se bezpečné malé napětí. Nízkofrekvenční impulzy jsou srovnatelné s přirozenou bioelektřinou. Stimulací nervových buněk roztahuje a smršťuje svaly. Výrazně se zlepší průtok krve. Zvýší se přísun živin, které jsou nezbytné k rekonvalescenci svalů a uvolnění jejich napětí. Možnost nastavení 16 úrovní intenzity a 6 druhů masáže.

Magnetoterapie

Magnety produkují magnetické pole o nízké indukci, které působí na vybranou oblast těla. Pozitivně ovlivňuje fungování jednotlivých buněk. Dochází ke zlepšení fungování nervového systému. Magnetické pole působí rovněž na kapilární stěny, okolní svalové a pojivové tkáně, čímž dochází ke zlepšení krevního oběhu. Celkově podporuje odvod zplodin látkové výměny (základní předpoklad pro každý ozdravný proces). Magnetoterapie tlumí bolest, otoky a záněty. Výrazně urychluje regeneraci. Napomáhá zmírnit svalovou bolest.

Krční masážní přístroj TENS BR-1140
Krční masážní přístroj TENS BR-1140
Krční masážní přístroj TENS BR-1140

Infračervené vyhřívání

Infračervené záření patří mezi nejúčinnější technologii prohřátí svalů. Infračervené záření má vlnovou délku větší než viditelné světlo. Je součástí záření, které vysílá i slunce. Tento způsob prohřívání proniká hluboko do tkáně (v rozsahu od 3 do 20cm). Teplo se nepřenáší jen na pokožku, ale přímo ke svalům. Takto ošetřená tkáň rychleji odbourává škodlivé látky.

Vibrační masáž

Vibrace nabízí další alternativu, jak přejít ze stresového do poklidného stavu. Působí blahodárně na zatuhlé svaly. Možnost nastavení 3 úrovní intenzity a 6 režimů masáže: shiatsu, akupunktura, vibrace, poklepávání, válcování, jemné šimrání.

Krční masážní přístroj TENS BR-1140

Vlastnosti & specifikace

  • uvolnění oblasti kru, šíje a krční páteře
  • napomáhá dosáhnout vytoužené uvolnění krčních svalů
  • infračervené vyhřívání výrazně eliminuje svalovou únavu
  • zlepšení prokrvení bolestivých míst a látkovou výměnu
  • přizpůsobí se každé velikosti krku
  • ovládání pomocí bezdrátového ovladače
  • velký podsvícený LCD displej ovladače
  • časovač od 5 do 30 minut s funkcí automatického vypnutí
Technické parametry:
Frekvence elektrických impulzů: 1 až 1000Hz
Šířka impulzů: 20 až 400μs
Napájení přístroje: adaptérem ze sítě 220V
Napájení ovladače: baterie typu CR2032
Rozměry: přístroj se přizpůsobí obvodu krku každého uživatele
Hmotnost: 630g